Semor

Snijd de uien in kleine stukken en fruit deze in een pan met olie.
Zodra de uien een beetje zacht worden, gooi een beetje boter erbij.
Voeg vervolgens de knoflookpoeder, nootmuskaat, peper, zout en kruidnagelpoeder toe.
Vervolgens ketchap manis toevoegen (niet teveel).
Goed door elkaar roeren.
Het vlees in niet al te grote blokken snijden. Let hierbij op dat je met het vleesdraad meesnijdt. Hierdoor wordt het vlees eerder zacht.
Gooi het vlees in de pan en voeg 3 dl water toe.
Zet het vuur niet te hoog en dicht de pan met een deksel.
Laat het ruim 60 minuten sudderen en controleer of het vlees al zacht wordt.
Eventueel kan er extra ketchap manis worden toegevoegd om het wat zoeter te maken.
Zodra het vlees zacht is, is de semor gereed.

  Ingredienten

  -1 kilo rundvlees
  - 2 uien
  - knoflookpoeder
  - nootmuskaat
  - peper en zout
  - kruidnagel
  - ketchap manis
  - 2 blokken kipbouillon
  Bereidingstijd

  15 minuten voorbereiden, 60 minuten sudderen

  Aantal personen

  4-6


HOME     RODIN     RECEPTEN     FOTOS     GASTENBOEK     CONTACT
HOME     RODIN     RECEPTEN     FOTOS     GASTENBOEK     CONTACT