HOME     RODIN     RECEPTEN    FOTOS     GASTENBOEK     CONTACT
Aanpassingen

Vrij kort na het nieuws hebben wij enkele maatregelen getroffen. Zo is onze laminaatvloer in de woonkamer vervangen door vloerbedekking en in al zijn knietjes van zijn broekjes is schuimrubber gezet. Hierdoor vermindert namelijk het aantal hematomen (bloeduitstortingen) op zijn knietjes. Maar buiten de woonkamer zullen wij er toch voor moeten zorgen dat hij wat voorzichtiger doet dan andere peuters.

Een val een glijbaan zal, ondanks de aanwezigheid van stolling in zijn bloed, tot een bloeding kunnen leiden. Een arts van de kliniek zal hierbij altijd moeten worden geraadpleegd. Verder is het niet aan te raden dat hij later contactsporten gaat beoefenen. Zo is voetbal uit den boze. Maar hoe ga je een jongen van zo'n leeftijd vertellen dat ie dat niet mag. Het schijnt zo te zijn dat het verbieden van bijvoorbeeld van voetbal niet zal helpen. Deze jongens zullen zelf hun conclusies gaan trekken. Wanneer zij elke keer na een schop een extra prik thuis moeten halen, dan kiezen zij op den duur voor een andere sport zoals tennis.

Het is in ieder geval goed voor zijn spieren en gewrichten om in goede conditie te zijn. Daarom gaan wij wekelijks met hem zwemmen en zorgen dat Rodin de benodigde dagelijkse beweging krijgt.
                                                                                  verder